Radu Nicosevici

Posted on Posted in Uncategorized

Radu Nicosevici este membru activ în Comitetul Economico Social European, pe mandatele 2007 – 2015, în cadrul căruia își aduce contribuții de îmbunătățire a cadrului legislativ european.

Din 2002 este membru fondator al Academiei de Advocacy, în cadrul căreia derulează programe și proiecte de îmbunătățire a cadrului legislativ, pentru diferite grupuri de interese legitime din România.

A introdus procedura de audieri publice ca fiind formula cea mai eficientă de consultări publice, după apariția legii transparenței în România. Prin această procedură a organizat peste 20 de audieri publice naționale, care au condus cu precădere la modificări de proiecte de legi.

În scopul apărării intereselor micilor întreprinzători, s-a implicat în crearea Alianței Strategice a Asociațiilor de Afaceri, în numele căreia, a inițiat prima campanie națională de influențare a deciziei publice, cunoscută sub numele de ,,greva fiscală” (1997).

A inițiat sesiuni de instruire vocațională pentru reprezentanții societății civile, a condus sesiuni de instruire în țară și străinătate și a inițiat programe de tip master în domeniul advocacy, alături de Universitatea de Vest din Timișoara.

Este solicitat cu precădere în inițierea și coordonarea campaniilor de advocacy în beneficiul grupurilor de interese legitime ale societății civile românești.

Este o persoană publică, cu rol activ în promovarea principiilor democrației participative, fiind solicitat frecvent ca lider de opinie.