corpul profesionistilor lobby

Radu Bălănean

Posted on Posted in Uncategorized

Radu BĂLĂNEAN este președinte al Federației Regionale a Patronatelor IMM din Regiunea Centru, vicepreședinte al Corpului Profesioniștilor în Lobby, vicepreședinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private, Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), președinte al Institutului de Training, Studii și Cercetări ITSC și al Institutului Național de Dezvoltare Integrată a Ariilor Protejate din România. Este licențiat în psihologie, ingineria protecției mediului și teologie, absolvent de masterat în Management organizațional și Resurse Umane, Teologie Istorică, Religii Comparate, doctorat în teologie și un doctorat în curs de finalizare în sociologie.

Din 1999 în Consiliul Director a CNIPMMR și fondator al Consiliului Local IMM Târgu-Mureș în 2000, fondator al Federației Patronatelor IMM din Regiunea Centru în 2004 și fondator a peste 10 organizații neguvernamentale. Parte a mai multor structuri de dialog sau parteneriat social la nivel local, județean și național. A desfășurat nenumărate activități de apărare a intereselor întreprinderilor mici și mijlocii  din anul 2000, atât la nivel local cât și la nivel județean, regional și național prin poziția în organizațiile menționate.

A realizat mai multe activități de advocacy începând cu anul 2000, prin organizațiile neguvernamentale pe care le-a condus sau din conducerea cărora face parte, pentru întreprinzători dar și pentru alte categorii socioprofesionale. A coordonat și/ sau realizat mai multe evenimente pentru reprezentarea intereselor societății civile organizate în raport cu autoritățile locale, județene, naționale și europene.

A absolvit cursurile de specialist în Lobby împreună cu o echipă consistentă din regiunea Centru și a devenit liderul regional al Corpului Profesioniștilor în Lobby în Regiunea Centru. A realizat și coordonat cu echipa sa în colaborare cu Academia de Advocacy, mai multe Audieri Publice cu impact local, dar și național privind transparența decizională și decizii cu impact asupra societății civile sau a instituțiilor de învățământ.

A coordonat în calitate de lider regional activitatea Coaliției 52 la nivelul Regiunii Centru în toate activitățile privind dezbaterile și promovarea modificării legislația de reglementare a transparenței decizionale. A participat la mai multe audieri publice naționale, organizate de către Academia de Advocacy, în calitate de coordonator regional sau depozat.

Este prezent în viața publică și în mass-media ca reprezentant al societății civile atât în calitate de reprezentant al întreprinderilor mici și mijlocii cât și în calitate de reprezentant al unor organizații neguvernamentale de promovare al tinerilor și activități în serviciul comunității.  Este o persoană publică, cu rol activ în promovarea creșterii rolului societății civile organizate în guvernare locală, județeană, națională și europeană, promovând principiile democrației participative, fiind solicitat frecvent ca lider de opinie.