corpul profesionistilor lobby

Mihaela Căciuleanu

Posted on Posted in Uncategorized

Mihaela Căciuleanu este jurnalist in cadrul SRTV și fondator al Asociației Demnitate pentru Comunitate.

Implicată activ în viața socială, ca președinte al asociației inițiază și coordonează proiecte  în interesul comunității. Printre proiectele inițiate la asociație și susținute apoi și de alte organizații nonguvernamentale într-o coaliție, se numără Campania SARA – stop abuzurilor în ridicările auto. Campania a contribuit la diminuarea evidentă a volumului de ridicări auto în Capitală și  rămâne în atenție prin propunerile coaliției de modificare a OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Promovează implicarea participativă și prin depunerea și susținerea de depoziții în audieri și dezbateri publice pe teme de interes major pentru comunitate, precum regionalizarea sau sănătatea.

Preocupată de valorizarea puterii de coeziune civică a evenimentelor culturale ale comunităților, promovează ideea (prin formate originale) de spectacol interactiv, calitatea actului artistic și interactivitatea cu cetățenii  fiind două căi sigure prin care evenimentul cultural devine un moment civilizator întipărit în memoria colectivă.

Dedicată principiilor de echidistanță politică și de transparență decizională, a contribuit  alături de alți parteneri din societatea civilă, la amendarea Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, organizând acțiunile Coaliției 52 pentru regiunea București-Ilfov.

Ca lider sindical a inițiat in 2010 coagularea forțelor sindicale de profil pentru analiza modificării Legii 41/1994, privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV, proiectul fiind contestat și, în final, blocat  de ONG-urile și de sindicatele de profil, deopotrivă.

Ca profesionist de televiziune a realizat materiale jurnalistice și, timp de 10 ani, a creat formate originale și a produs emisiuni educative pentru copii  și emisiuni de infotainment de audiență generală.

In paralel cu activitatea profesională s-a perfecționat constant prin cursuri de specialitate: imagine tv, producător de televiziune, managementul  conflictelor, managementul timpului, formator si evaluator de competențe profesionale, management de proiect dar și  în domeniul implicării civice participative: cursuri de specializare în advocacy și lobby.