corpul profesionistilor lobby

Maria Hudema

Posted on Posted in Uncategorized

Maria Hudema este fondator al Corpului Profesioniștilor în Lobby în cadrul căruia coordonează activitatea din regiunea Nord-Est și liderul regional al Coaliției 52. Absolventă a cursului „Specialist în activitatea de lobby” este implicată activ în demersurile Coaliției 52 și în consultările publice derulate prin procedura de audierii publice la nivelul regiunii Nord-Est.

Experiența acumulată în cadrul Asociației Oamenilor de Afaceri Iași a determinat-o să participe ca membru supleant în Comisia de Dialog Social la nivelul prefecturii județului Iași și Comisia de ONG-uri din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economică și Socială a județului Iași.

Ca expert în implementare de proiecte cu finanțare europeană a coordonat Centrul de Excelență Antreprenorială Iași în cadrul proiectului CREA și Centrul Regional Antreprenorial NE din cadrul proiectului „Universitatea Antreprenorială” , finanțate prin POSDRU.

A fost cooptată ca expert în implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală a Grupului de Acțiune Locală Valea Prutului – organizație bazată pe parteneriatul public-privat  din 11 comune ale județelor Iași și Botoșani și finanțată prin axa LEADER din FEADR.

Portofoliul demersurilor de lobby și advocacy cuprinde:

  1. Mecanisme de sprijinire a firmelor ieșene de către autoritățile publice locale și județene (Iași, ianuarie 2012).
  2. Eficientizarea cheltuirii fondurilor destinate cooperării în zona transfrontalieră România – Ucraina – R. Moldova (Suceava, martie 2012).
  3. Soluții pentru atragerea investitorilor privați de către Primăria Iași pentru reducerea șomajului și crearea de noi locuri de muncă  (Iași, mai 2012, Coaliția 52).
  4. Soluții pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului Iași (Iași, mai 2012, Coaliția 52).
  5. Harta randamentului politic (Coaliția 52, februarie 2013)
  6. Tineri versatili – o necesitate pentru cerințele imprevizibile de pe piața muncii (Iași, mai 2013).

Dialogul civic și social o oportunitate sau un obstacol (național, mai 2013)