corpul profesionistilor lobby

Iosif Pop

Posted on Posted in Uncategorized

Iosif Pop este inițiator și fondator al Consiliului Civic Local Cluj-Napoca (CCL) în anul 2004, organizație ad-hoc a societății civile clujene pentru monitorizarea activității administrației locale și apărarea intereselor cetățenilor în fața aleșilor locali și a celor din Parlamentul României. Timp de 10 ani a organizat și susținut reuniuni și dezbateri lunare, mese rotunde și conferințe pe teme specifice administrației responsabile și transparenței decizionale, a elaborat și transmis, prin secretariatul CCL, 112 comunicate de presă și a ținut la curent cu activitatea CCL peste 1500 de persoane, lunar.

Este absolvent al cursului intensiv de Lobby și Advocacy din 2011-2012 și Licențiat din 2011.

În anul 2011 a inițiat Grupul Lobby pentru Cluj, iar în 2012 a devenit fondator și vicepreședinte regional al Corpului Profesioniștilor în Lobby.

Din 2011 și până în prezent, a organizat și susținut, voluntar, împreună cu Grupul de Lobby pentru Cluj, Coaliția 52 și Academia de Advocacy din Timișoara, un număr de 6 audieri publice, 11 mese rotunde pe teme de Sănătate, Economie, Regionalizare, Învățământ, Administrație locală, Costul vieții, Profilul candidatului la funcția de Primar, etc., la care au participat 67 de reprezentanți ai mediului politic, 597 de reprezentanți ai societății civile, 7 trusturi de presă și peste 45 de ziariști.

A susținut public și permanent nevoia de însănătoșire a mediului politic și administrativ din România prin 17 comunicate de presă și 19 dezbateri în direct la televiziunile publice și private.

S-a bucurat de recunoașterea implicării sociale prin: Voluntarul anului 2004 pentru implicare civica – Pro Vorbis Cluj, Diplomă de merit în 2009 pentru inițierea și implicarea civică continuă în CCL.

Începând cu anul 1998 și până în prezent, este implicat în societatea civilă clujeană prin calitatea de Președinte (vicepreședinte) al Societății Române de Cancer, cea de Președinte al CCL cât și un luptător activ pentru dreptul oamenilor la sănătate și la viață decentă.