corpul profesionistilor lobby

Corina Dragomirescu

Posted on Posted in Uncategorized

Corina Dragomirescu este fondator al Academiei de Advocacy în cadrul căreia inițiază, aplică spre finanțare și coordonează toate proiectele organizației, fiind, de asemenea, implicată activ în toate campaniile de advocacy ale organizației, în consultările publice derulate prin procedura de audieri publice și în elaborarea de publicații de sprijinire a societății civile în a-și apăra interesele: De la Opacitate la transparență, Campania de Advocacy – Ghid practic pentru organizațiile cu membri, Ghidul de organizare a dezbaterilor publice în baza legii nr. 52/2003, Raportul de monitorizare a activității parlamentare sunt câteva referințe din rândul acestora.

De la începuturi și până în prezent, elaborează și livrează programe de instruire în advocacy pentru grupuri interesate ale societății civile, atât în țară cât și în străinătate.

Ca membru al Confederației Întreprinzătorilor Particulari din județul Timiș a elaborat proiecte spre finanțare, atât pentru mediul timișorean, cât și transfrontalier (1995-2001).

A demarat experimentul pilot de incubator de afaceri, punând în practică primul parteneriat public privat din județul Timiș – ,,Centrul de Inovare și Incubare Timișoara” (1994). În cadrul acestui program a sprijinit sectorul IMM, în obținerea de fonduri nerambursabile și în dezvoltarea afacerilor.

Experiența acumulată în mediul asociativ a determinat-o să se implice alături de organisme internaționale (IRIS Center, CHF International, World Learning Romania, Center for International Private Enterprise) în elaborarea de politici publice de creare a unui mediu favorabil dezvoltării socioeconomice în România.

A contribuit la elaborarea legilor accesului liber la informația publică, a legii transparenței, a proiectului de lege de declarație unică consolidată pentru întreprinderi, a legii aprobării tacite, a declarației pe proprie răspundere, câștigând o bogată experiență în procesul legislativ și modul de interferare cu legiuitorii.

Este membru supleant în Consiliul Economico Social European pe mandatele 2007 – 2015, în cadrul căruia își aduce contribuțiile sale lucrând în grupurile sale de studiu. Din anul 2009, s-a înscris la școala doctorală, încercând să aducă un plus de valoare asupra rolului notorietății în decizia publică.